⛵🏝️INFORMAZIONI

⛵🏝️INFORMAZIONI

Kako doći do Malta: KNJIGA Ferry

Oko otoka: Najam MOTOCIKL / CAR
BORAVAK: HOTEL, B&B, APARTMANI, GRAD

VIDEO na Malti

Arhipelag Malta je u središtu Mediterana, samo 90 km od Sicilije i 290 km od afričke obale. Zbog svog položaja može se reći da je jedan dragulj u Mediteranu te se sastoji od glavnog otoka koja daje svoje ime na arhipelagu i dva manja otoka Gozo i Comino.

Malta Info

Unatoč malim dimenzijama možete naći sve vrste interesa i zabave, raznolikost stvari za vidjeti i čine ovaj jedinstveni arhipelag i potpuni. Malteški otoci su skup umjetnosti, povijest, arheologija, folklor, sport, ručni rad, kulinarski umjetnost, ručni rad, atrakcija i zabava, Stoga je drevno i moderno se pomiješaju u spektakularni i teško naći scenarija.

Arhipelag je izabran kao mjesto po Knights of St. John, više uobičajeno poznat kao Cavalieri di Malta, Oni predstavljao trenutak slave u povijesti ovih otoka, te su obogaćeni brojnim gradovima i umjetnička djela.
Otoci nude usluge autobus nacionalna, ali da bude u mogućnosti da se slobodno obratiti možete koristiti automobil ili motocikl najam, postoje u svakom gradu po povoljnim cijenama.

Malta Knights

Malta je glavni otok i najveći je u veličini, koja je jedina zračna luka arhipelaga; glavni je Valletta, glavna turistička i trgovačka luka za otočje, iz koje se može doći morskim putem s druge izlaze za druga dva otoka putem usluge trajekt lokalne.

Valletta s Medina, Rabat e najviše su neke lijepe bogate malteškog grada tvrđave, palače, crkve i zidine koje ih štiti od stranih naroda invasions.

Otok je povezan s poviješću St. Paul, koji je ovdje nasukao i ostao ondje tri mjeseca; on ima pravo na ljetovalište St. Pavlova Bay.
U južnom dijelu obale su niske i puna uvala i uvalica, poput one u kojoj leži slikovitom ribarskom mjestu Marsaxlokk. Unutra se nalaze drevne hramove Tarxien i rijetki prapovijesni ostaci Hagara QiM.
Najbolje plaže nalaze se sjeverno, vrijedi posjetiti Paradise Bay, Golden Bay e Ghajn Tuffieha Bay, nakon čega slijedi Mellieha e Bugibba.

 

Gozo To je drugi najveći otok arhipelaga, manje turističko i mirnija, gdje je tempo sporiji i opuštanje od Malta, može doći samo u trajekt. Jedini pravi grad Viktorija nalazi se u središtu otoka; također posjetiti poznati Blue prozor (Azur prozor) impresivan prirodni kamen luk koji se uzdiže iz mora, popularno odredište za one koji vole ronjenje.
Čak iu Gozo mogu naći crkve i svetišta, prapovijesne hramove i lijepa plaža Ramla na kojima mitološka legenda je rođena.

Malta more

Comino je mali otok koji se nalazi između Malte i Gozo, doći trajekt, popularno odredište za ronioce i snorkelers, s malim brojem stanovnika, a samo jedna obitelj Albergo To je vjerojatno miran otok, ali jako lijepa.

KNJIGA Ferry
Najam MOTOCIKL / CAR
HOTEL, APARTMANI, GRAD