⛵🏝️INFORMAZIONI

⛵🏝️INFORMAZIONI

SI TË MERRNI në Maltë: LIBRI FERRY FLUTURIMI

Rreth ishullit: HIRE motor / CAR
QENDRIM: HOTEL, B&B, Apartmane, CITY

VIDEO ON MALTA

Arkipelagu i Maltës është në qendër të Mesdheut, vetëm 90 km nga Sicilia dhe 290 km nga bregu Afrikës. Për shkak të vendndodhjes së saj mund të thuhet se një është një perlë në Mesdhe dhe është bërë nga ishulli kryesor që i jep emrin e saj në arkipelag dhe dy ishujt më të vogla të Gozo dhe Comino.

Malta Info

Përkundër madhësisë së vogël që ju mund të gjeni të gjitha llojet e interesave dhe argëtuese, shumëllojshmëri të gjëra për të parë dhe nuk e bëjnë këtë arkipelag unik dhe i plotë. Të Maltese Ishujt janë një koleksion i artit, histori, arkeologji, folklor, sport, artizanat, art kuzhinës, artizanat, tërheqjet dhe argëtim, Prandaj lashtë dhe moderne janë të përziera për të formuar spektakolare dhe të vështirë për të gjetur skenarët.

Arkipelag u zgjodh si vendi nga Kalorësit e Shën Gjonit, zakonisht më i njohur si Cavalieri di Malta, Ata përfaqësonin një moment lavdie në historinë e këtyre ishujve dhe kanë pasuruar me qytete të shumta dhe veprat e artit.
Ishujt ofrojnë shërbime autobus kombëtar, por për të të jetë në gjendje të kthehet lirisht ju mund të përdorni makinë apo motor qira, ka në çdo qytet me çmime të arsyeshme.

Malta Knights

Maltë është ishulli kryesor dhe është më e madhe në madhësi, i cili është i vetmi aeroport i arkipelag; kryeqyteti është Valletta, kryesore turistike dhe port komercial të arkipelag, nga të cilat ju mund të arrijnë nga deti portet e tjera dy ishuj të tjerë nëpërmjet shërbimit traget lokal.

Valletta me Medina, Rabat e janë disa qytetin e bukur e pasur malteze e fortesave, pallatet, kishat dhe ramparts që i mbrojti ata nga popujt pushtimeve të huaja.

Ishulli është i lidhur edhe me historinë e Shën Palit, i cili u shipwrecked këtu dhe qëndroi atje për tre muaj; ai ka të drejtë në qytetin turistik St. Bay Palit.
Në pjesën jugore të bregdetit që ata janë të ulëta dhe të plotë të bays dhe limane si ajo ku shtrihet fshati piktoresk peshkimi Marsaxlokk. Brenda ju mund të gjeni tempujt e lashtë Tarxien dhe mbetjet rralla prehistorike të Hagar qim.
Plazhet më të mira janë të vendosura në veri, vlerë vizituar Paradise Bay, Golden Bay e Ghajn Tuffieha Bay, e ndjekur nga Mellieha e Bugibba.

 

Gozo Ai është ishulli i dytë më i madh i arqipelagut, më pak turistike dhe më paqësore, ku ritmi është më i ngadalshëm dhe më të relaksuar se Malta, mund të arrihet vetëm në traget. Qyteti i vetëm i vërtetë është victoria e vendosur në qendër të ishullit; gjithashtu vizitoni famshme Blue Window (Azur Window) mbresëlënëse arch natyrore shkëmb që ngrihet nga deti, destinacion popullor për ata që e duan zhytjeje.
Edhe në Gozo mund të gjenden kishat dhe faltoret, tempujt parahistorike dhe plazhi i bukur Ramla në të cilën një legjendë mitologjike është i lindur.

det Malta

Comino është ishulli i vogël që shtrihet në mes Maltës dhe Gozo, arrihet me traget, destinacion popullor për zhytësit dhe snorkelers, me pak banorët e saj dhe vetëm një familje Albergo Kjo është ndoshta ishulli më i qetë, por shumë e bukur.

LIBRI FERRY FLUTURIMI
HIRE motor / CAR
HOTEL, Apartmane, CITY