INFO

INFO

Ovdje ćete pronaći informacije za vaše sljedeće putovanje na Siciliju. Što vidjeti, što učiniti, kako doći do Sicilije. Savjeti o tome kako odabrati mjesto za boravak uz odabir smještaja.
Sicilija sa svojom pozicijom u srcu Mediterana dugo je bila mjesto gdje se susreću različite kulture i cvjetaju civilizacije.
Sva susjedna populacija prije ili kasnije je prošla kroz Siciliju: Feničani, Grci, Rimljanima, Arapi, francuski, Španjolci, Talijani (Da! , i oni su bili osvajači ..). Čak su i Amerikanci nedavno izvršili invaziju tijekom Drugog svjetskog rata. Vjerna svojoj povijesti Sicilija je danas dom mnogih imigranata iz sjeverne Afrike, Albanija, Rumunjskoj i drugim zemljama. Od Europske unije nekoliko se sjevernih Europljana seli ovdje.

Sicilija polako postaje Kalifornija SAD-a.

https://www.youtube.com/watch?v=98xU6wzUj2o

Ono što privlači ljude ovdje je lijepo vrijeme, ljubaznost Sicilijanaca, izvrsna hrana, prirodne ljepote, arhitektonske građevine u rasponu od baroknih crkava do grčkih hramova. Malo tko zna da ovdje na Siciliji ima više grčkih hramova nego u Grčkoj. Očito su stari Grci koji su napustili planinsku zemlju poput Grčke odabrali nešto bolje: Sicilija! Čak i danas, njihovi geni opstaju kod nekih današnjih Sicilijanaca. Ova je stranica ovdje da vam pomogne u planiranju vašeg odmora na Siciliji, a ne da vas zamara poviješću Sicilije. Ako ste zainteresirani za arheologiju na Siciliji, možda ćete poželjeti ovdje ostati zauvijek. Sicilija je veliko otočje okruženo mnogim manjim otocima. Zato budite upozoreni: Ako dođete na tjedan dana, nećete moći sve obići. A o manjim otocima Sicilije niti ne razmišljamo. Ova stranica ima za cilj pomoći vam da otkrijete niše koje masovni turizam ne iskorištava

Želite posjetiti Siciliju? Počnite istraživati Južni istočni vrh barokne Sicilije Ragusa Ibla i rivijere

Ne zaboravite posjetiti ostale stranice stranice poput gdje odsjesti za savjete i savjete.