ИНФОРМАЦИИ

ИНФОРМАЦИИ

Овде ќе најдете информации за вашето следно патување во Сицилија. Што да се види, што да се прави, како да стигнете до Сицилија. Совети за тоа како да изберете каде да престојувате со избор на сместување.
Сицилија со својата позиција во срцето на Медитеранот долго време е место каде се среќаваат различни култури и цветаат цивилизации.
Сите соседни популации порано или подоцна поминале низ Сицилија: Феникијците, Грците, Римјаните, Арапите, француската, Шпанците, Италијанците (Да! , и тие беа напаѓачи ..). Дури и Американците извршија инвазија неодамна за време на Втората светска војна. Верна на нејзината историја, Сицилија денес е дом на многу имигранти од Северна Африка, Албанија, Романија и други земји. Од Европската унија, неколку северноевропејци се преселуваат овде.

Сицилија полека станува Калифорнија на САД.

https://www.youtube.com/watch?v=98xU6wzUj2o

Она што ги привлекува луѓето овде е убавото време, пријателството на Сицилијанците, одличната храна, природната убавина, архитектонските градби кои се движат од барокните цркви до грчките храмови. Малкумина знаат дека овде на Сицилија има повеќе грчки храмови отколку во Грција. Очигледно античките Грци кои оставиле планинска земја како Грција избрале нешто подобро: Сицилија! Дури денес, нивните гени опстојуваат кај некои од денешните Сицилијанци. Оваа страница е тука за да ви помогне да го испланирате вашиот одмор на Сицилија и да не ви здодее со историјата на Сицилија. Ако сте заинтересирани за археологија на Сицилија, можеби ќе сакате да останете тука засекогаш. Сицилија е голем остров опкружен со многу помали острови. Затоа, бидете предупредени: Ако дојдете една недела, нема да можете да го посетите целото. А ние не ги ни разгледуваме помалите острови Сицилија. Оваа страница има за цел да ви помогне да откриете ниши кои не се експлоатирани од масовниот туризам во

Сакате да ја посетите Сицилија? Започнете со истражување на Југоисточен врв на барокната Сицилија Рагуза Ибла и ривиерата

Не заборавајте да ги посетите другите страници на страницата како каде да остане за совети и совети.