INFO

INFO

Tukaj boste našli informacije za vaše naslednje potovanje na Sicilijo. Kaj videti, kaj storiti, kako priti na Sicilijo. Nasveti o tem, kako izbrati kraj bivanja z izbiro prenočišč.
Sicilija s svojo lego v osrčju Sredozemlja je že dolgo kraj srečevanja različnih kultur in razcveta civilizacij.
Skozi Sicilijo so prej ali slej prešle vse sosednje populacije: Feničani, Grki, Rimljani, Arabci, francosko, Španci, Italijani (ja! , tudi oni so bili zavojevalci ..). Celo Američani so vdrli nedavno med drugo svetovno vojno. Zvesta svoji zgodovini je Sicilija danes dom številnim priseljencem iz Severne Afrike, Albanija, Romunije in drugih držav. Odkar je Evropska unija, se sem preseli nekaj Severnoevropejcev.

Sicilija počasi postaja Kalifornija ZDA.

https://www.youtube.com/watch?v=98xU6wzUj2o

Kar privablja ljudi sem, je lepo vreme, prijaznost Sicilijanov, odlična hrana, naravne lepote, arhitekturne zgradbe, od baročnih cerkva do grških templjev. Malokdo ve, da je tukaj na Siciliji več grških templjev kot v Grčiji. Očitno so stari Grki, ki so zapustili gorato deželo, kot je Grčija, izbrali nekaj boljšega: Sicilija! Celo danes, njihovi geni preživijo pri nekaterih današnjih Sicilijancih. To spletno mesto je tukaj, da vam pomaga načrtovati vaše počitnice na Siciliji in vas ne dolgočasi z zgodovino Sicilije. Če vas zanima arheologija na Siciliji, boste morda želeli ostati tukaj za vedno. Sicilija je velik otok, obkrožen s številnimi manjšimi otoki. Zato bodite opozorjeni: Če pridete za en teden, ne boste mogli obiskati vsega. In niti ne razmišljamo o manjših otokih Sicilije. To spletno mesto vam želi pomagati odkriti niše, ki jih masovni turizem ne izkorišča

Želite obiskati Sicilijo? Začnite raziskovati Južni vzhodni del baročne Sicilije Ragusa Ibla in Riviera

Ne pozabite obiskati drugih strani spletnega mesta, kot je kje ostati za nasvete in nasvete.