ИНФО

ИНФО

Овде ћете наћи информације за ваше следеће путовање на Сицилију. Шта видети, шта да радим, како доћи до Сицилије. Савети о томе како да изаберете где да одседнете са избором смештаја.
Сицилија са својом позицијом у срцу Медитерана дуго је била место где се различите културе сусрећу и цивилизације цветају.
Све суседне популације су пре или касније прошле кроз Сицилију: Феничани, Грци, Римљанима, Арапи, Француски, Шпанци, Италијани (да! , и они су били освајачи ..). Чак су и Американци извршили инвазију недавно током Другог светског рата. Верна својој историји Сицилија је данас дом многих имиграната из северне Африке, Албанија, Румуније и других земаља. Од Европске уније неколико северних Европљана се пресељава овде.

Сицилија полако постаје Калифорнија САД.

хттп://www.youtube.com/watch?v=98xU6wzUj2o

Оно што привлачи људе овде је лепо време, љубазност Сицилијанаца, одлична храна, природне лепоте, архитектонских објеката у распону од барокних цркава до грчких храмова. Мало ко зна да овде на Сицилији има више грчких храмова него у Грчкој. Очигледно су стари Грци који су напустили планинску земљу попут Грчке изабрали нешто боље: Сицилија! И данас, њихови гени опстају код неких данашњих Сицилијанаца. Овај сајт је ту да вам помогне да испланирате свој одмор на Сицилији и да вам не досади са историјом Сицилије. Ако сте заинтересовани за археологију на Сицилији, можда ћете желети да останете овде заувек. Сицилија је велико острво окружено многим мањим острвима. Зато будите упозорени: Ако дођете на недељу дана, нећете моћи све да посетите. А о мањим острвима Сицилије чак и не размишљамо. Овај сајт има за циљ да вам помогне да откријете нише које масовни туризам не користи

Желите да посетите Сицилију? Почните да истражујете Јужни источни врх барокне Сицилије Рагуса Ибла и Ривијере

Не заборавите да посетите друге странице сајта попут где одсести за савете и савете.