INFO

INFO

Här hittar du information inför din nästa resa till Sicilien. Vad att se, vad ska man göra, hur man tar sig till Sicilien. Tips om hur du väljer var du vill bo med ett urval av boenden.
Sicilien med sin position i hjärtat av Medelhavet har länge varit en plats där olika kulturer möts och civilisationer blomstrar.
Alla närliggande befolkningar har passerat Sicilien förr eller senare: fenicier, greker, romare, araber, franska, spanjorer, italienare (Ja! , de var också inkräktare ..). Även amerikaner invaderade nyligen under andra världskriget. Trogen sin historia är Sicilien idag hem för många invandrare från Nordafrika, Albanien, Rumänien och andra länder. Sedan Europeiska unionen har några nordeuropéer flyttat hit.

Sicilien håller långsamt på att bli USA:s Kalifornien.

https://www.youtube.com/watch?v=98xU6wzUj2o

Det som lockar folk här är det vackra vädret, sicilianernas vänlighet, den utmärkta maten, den naturliga skönheten, de arkitektoniska byggnaderna som sträcker sig från barockkyrkorna till de grekiska templen. Få vet att det finns fler grekiska tempel här på Sicilien än i Grekland. Uppenbarligen har de gamla grekerna som lämnat ett bergigt land som Grekland valt något bättre: Sicilien! Även i dag, deras gener överlever i några av dagens sicilianer. Den här sidan är här för att hjälpa dig att planera din semester på Sicilien och inte för att tråka ut dig med Siciliens historia. Om du är intresserad av arkeologi på Sicilien kanske du vill stanna här för alltid. Sicilien är en stor ö omgiven av många mindre öar. Så varnas: Om du kommer för en vecka kommer du inte att kunna besöka allt. Och vi tänker inte ens på de mindre öarna på Sicilien. Den här webbplatsen syftar till att hjälpa dig att upptäcka nischer som inte utnyttjas av massturism i

Vill besöka Sicilien? Börja utforska Södra östspetsen av barocken Sicilien Ragusa Ibla och Rivieran

Glöm inte att besöka andra sidor på webbplatsen som var de ska bo för råd och tips.